1. izlet planinskega krožka v šol. letu 2020/2021

3. OKTOBER 2020, SLEMENOVA ŠPICA – 1909 m.n.v.

Pozdravljeni mladi planinci!

Leto je naokoli in planinske poti spet vabijo naš korak. Prve planinske korake bomo v letošnjem šolskem letu preizkusili v Julijskih Alpah. Podali se bomo do najvišjega slovenskega cestnega prelaza Vršič. Ta ponuja zanimiv razgled in ima bogato zgodovino. Sledil bo vzpon na priljubljeno Slemenovo Špico, ki nam zaradi poledenele poti v preteklosti ni bila namenjena, a letos ne bo tako. Čaka nas krasen pogled na mogočni Jalovec.

PRIJAVE: do ponedeljka, 28. septembra 2020 na priloženi prijavnici.

foto: Miran Ritonja

Novosti pri nošenju mask

Šole smo prejele okrožnico, vezano na Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom COVID-19. Določila tega odloka so vezana tudi na vzgojno izobraževalno delo v šoli.

Uporaba zaščitnih mask je obvezna:
–  v zaprtih javnih prostorih in
–  na odprtih javnih prostorih, kjer ni možno zagotoviti medosebne razdalje vsaj 2 metra.

Omenjeni odlok pa se NE uporablja za:
– učence do vključno 6. razreda osnovne šole.


Učenci od 7. do 9. razreda nosijo zaščitne maske tudi v učilnicah, če ni možno zagotoviti medsebojne razdalje med udeleženci. Ravno tako ukrep upoštevajo vsi učitelji, če ni možno zagotoviti razdalje vsaj 2 m.

Namesto mask lahko učenci uporabljajo tudi platnene rute/šale, s katerimi si pokrijejo ustno in nosno votlino.

Priporočila za uporabo mask v času širjenja okužbe s SARS-CoV-2za mladoletne osebe

Na šoli se bomo še naprej trudili da, bomo pravila izvajali tako, da bo pouk – ne glede na okoliščine – potekal kar se da nemoteno.

Lep in uspešen teden,

Angelca Mohorič, ravnateljica

Spoštovani starši,

s pričetkom letošnjega šolskega leta je zaradi zagotavljanja točnosti in ažurnosti vaših kontaktov, ki jih vodimo v naših uradnih evidencah (eAsistent), potrebno varnostno potrditi vaše podatke.
Iz eAsistenta boste prejeli varnostno kodo za potrditev podatkov skupaj z povezavo do spletnega obrazca, ki vas bo vodil skozi celoten postopek. V kolikor kode niste prejeli, nam to sporočite in vam jo bomo ponovno poslali.
Za starše, ki bi radi uporabljali eAsistenta za starše, je novost tudi ta, da vašo prijavo oddate prostovoljno skozi spletni obrazec, ko podatke potrdite.
Več o varnostnem potrjevanju podatkov in o pravni ureditvi eAsistenta, ki ga na šoli uporabljamo za vodenje šolske dokumentacije, lahko preberete v prilogah.

Lep pozdrav, eAsistent