Pouk na daljavo SE NADALJUJE

Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport nas je obvestilo, da je Vlada RS sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov na področju vzgoje in izobraževanja.

Zaradi še vedno kritične epidemiološke situacije se bo izobraževanje na daljavo izvajalo tudi od 16. 11. 2020 dalje.

Pri delu bodo učenci uporabljali učilnice in videokonference v spletnem okolju Microsoft Teams. Če je mogoče, jim starši naredite bližnjico do spletne učilnice med priljubljenimi elementi v brskalniku ali pa na namizju. V spletnih učilnicah bodo gradiva za tedensko obveznost. Časovni razpored videokonferenc (ki se bo vsak vikend posodabljal), bo za vse razrede objavljen na spletni strani šole pa tudi v spletni učilnici (zavihek Izobraževanje na daljavo). Učenci naj pri videokonferencah in spletnem komuniciranju upoštevajo pravila bontona.

Učitelji bodo gradiva smiselno izbirali, saj se vsi zavedamo, da starši ne morete nadomestiti učitelja. Za splošno komunikacijo z vami bodo učitelji uporabljali e-pošto.

Na začetku pričakujemo pomoč staršev predvsem pri usvajanju “tehnične” rutine oz. pomoč pri dostopanju do zahtevanih učnih okolij, ki pa se jo bodo učenci v prihajajočem tednu hitro naučili. Na to smo jih pripravili tudi v šoli. Naloge bodo smiselno prilagajali, tako da bo obseg prilagojen zmožnostim in starosti učencev. Navodila za delo bodo jasna in kratka, da jih bodo razumeli vsi učenci; na ta način bodo lahko pri delu kar se da samostojni, starši pa jim boste občasno nudili podporo pri delu, ki jo svojim otrokom nudite tudi sicer.

Tudi na daljavo bodo učenci z učnimi težavami deležni učne pomoči. Dodeljeni učitelji za učno pomoč bodo kontaktirali učence oziroma starše ter se dogovorili za urnik in način dela.

Za pomoč pri delu se lahko kadarkoli obrnete na učitelje, če pa se bodo pojavile težave z računalniki, kontaktirajte g. Izidorja Gabrijela, našega računalničarja (izidor.gabrijel@osferdavesela.si).

Učencem so dostopne tudi knjige iz šolske knjižnice, vendar se je za izposojo potrebno predhodno dogovoriti s knjižničarko go. Katjo Šuštar po e-pošti (katja.sustar@osferdavesela.si).

V šoli bomo poskrbeli za kosilo za učence, ki imajo subvencionirano prehrano. O tem smo vas obvestili tudi v posebnem prispevku na spletni strani šole.

Govorilne ure v mesecu novembru so prestavljene na 17. 11. 2020 (POŠ Temenica 18. 11.). Prijave bodo potekale kot običajno, opravile pa se bodo na daljavo.V času dela na daljavo bo spremenjen tudi poslovni čas šole. V primeru, da potrebujete kakšne informacije ali dokumente, lahko pokličete v tajništvo šole v času od 8.30 do 13.00 ure.

Zaradi obveznosti varstva otrok, ki nimajo možnosti obiskovati vrtca ali šole do 5. razreda, lahko starši to uveljavite kot višjo silo. V tem primeru morate starši obvestiti delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi izjavo delavca o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (tretji odstavek 61. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20).

Drage učenke in učenci, prosimo vas, da resno in odgovorno pristopite k delu in učenju na daljavo, da ste pri tem odzivni in da sodelujete s svojimi učitelji. 

Vsem vam, učencem in staršem, pa se zahvaljujemo za sodelovanje, strpnost in odgovornost, ki jo izkazujete pri upoštevanju ukrepov za varovanje zdravja. Tudi zaradi tega smo lahko imeli epidemiološko stanje v šoli pod nadzorom in kolikor toliko nemoteno izvajali vzgojno-izobraževalno delo v šoli, s skupnimi močmi pa ga bomo tudi v času dela na daljavo.

Želimo vam uspešno delo na daljavo!

VSE POTREBNE INFORMACIJE GLEDE ORGANIZACIJE POUKA NA DALJAVO BOSTE NAŠLI V ZAVIHKU

IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO.