Ostanimo v družbi dobrih knjig

V teh dneh, ko ostajamo doma, lahko del svojega časa namenimo tudi branju dobrih knjig. Mnogi ste si jih nekaj več ob koncu prejšnjega tedna izposodili v šolski knjižnici, verjamem pa, da boste vsi kmalu pogrešali nove naslove. 🙂

Prav zato bi vas želela spomniti, da so kakovostna otroška in mladinska dela brezplačno na voljo tudi v e-obliki, najdete pa jih na različnih spletnih mestih:

  • Seveda pa vabljeni tudi k obisku Biblosa (https://www.biblos.si/), prve slovenske e-knjižnice in e-knjigarne. Za izposojo e-knjig tu je nujno, da ste včlanjeni v Mestno knjižnico Grosuplje (ali katero drugo knjižnico, ki je članica Biblos mreže). Pri prijavi morate navesti akronim knjižnice (SIKGRS) in številko svoje članske izkaznice ter geslo, za katerega ste se dogovorili v knjižnici. Če gesla nimate, lahko kontaktirate svojo splošno knjižnico v času njenega dežurstva. Preverite na http://www.gro.sik.si/.

Več o Biblosu in njegovem delovanju si lahko preberete na https://www.jakrs.si/fileadmin/datoteke/Nova_spletna_stran/Bralna_kultura/Vkljucujemo_in_aktiviramo_/Seminarji/Seminar_2016/Navodila_za_uporabo_BIBLOS.pdf.

Za krajšanje časa in hkratno spoznavanje zanimivih vsebin so uporabna tudi naslednja spletna mesta:

Tako! Izbire za vsak okus in interes je dovolj, le sprehoditi se je treba po seznamih in izbrati svoje najljubše naslove.

ČE STE ZA, BI V ČASU IZOBRAŽEVANJA NA DALJAVO ZBIRALI IN DELILI TUDI NAŠE BRALSKE IZKUŠNJE, VTISE, PRIPOROČILA … ter jih v kratkem objavili na vsem vidnih mestih (najprej gotovo na šolski spletni strani, potem pa tudi na oglasnih mestih šolske knjižnice).

ZAPIŠITE TOREJ, KATERE NASLOVE IZBIRATE, KATERE VRSTE KNJIG BERETE, KAJ VAS PRI TEM NAVDUŠUJE, SPODBUJA, NAGOVARJA, ZAPIŠITE KAKŠNO NEPOZABNO VRSTICO, KI VAM ŠE VEDNO ODMEVA V GLAVI, ZAPIŠITE PO SVOJE, DRUGAČE, EDINSTVENO, ENKRATNO … BODITE SAMOSVOJE SPOROČILNI IN USTVARJALNI!

In vnaprej hvala za vse zapise, ki jih boste v naslednjih dneh poslali na moj e-naslov katja.sustar@guest.arnes.si. Nestrpno jih pričakujem!

Dragi učenci, dragi bralci, ostanite zdravi!

Katja Šuštar, knjižničarka