Sodelovanje v tednu zbiranja odpadkov

Poleg ločevanja odpadkov, ki jih v šoli že ločujemo, zbiranja zamaškov in z mesečnimi akcijami zbiranja odpadnega papirja, smo se skupaj odločili in v novembru pristopili k akciji izmenjevalnica uporabnih oblačil.

Preko spletne strani in radijskega obvestila smo otroke in starše obvestili, da bomo zbirali še uporabna oblačila. Vsak otrok je lahko prinesel do pet kosov oblačil, za katera je dobil kupončke; en kos oblačila – en kuponček. Kupončke so otroci shranili in jih odnesli domov.

Od ponedeljka, 14. 11. 2022, do srede, 16. 11. 2022, smo razdelili 525 kupončkov –   tako smo zbrali 525 kosov oblačil. Dobljene kupončke so nato na bazarju, ki je bil 25. 11. 2022 zamenjali za oblačila. Na bazarju smo nazaj prejeli 306 kupončkov. Oblačila, ki jih nismo oddali, smo odpeljali v kontejner za zbiranje oblačil.

Med 43 prijavljenimi akcijami med katerimi  smo se prijavili tudi za nagrado, so znotraj vseh prijavljenih kategorij izbrali tiste, ki so najbolj izstopale po vidnosti in kakovosti izvedbe, inovativnost in učinku na podlagi poslanega poročila.

Nominiranci so:

  • Kategorija izobraževalne ustanove: Strokovni izobraževalni center Ljubljana 
  • Kategorija javne ustanove: Komunala Kranj
  • Kategorija podjetje: Vzajemna
  • Kategorija združenja in nevladne organizacije: Mladinski svet Grosuplje
  • Kategorija posamezniki: Zoja Muhič
  • Posebna nagrada: Petra Jurše

Kljub temu, da nismo nagrajenci, bomo podobne akcije vsekakor še ponovili. Veseli pa smo, da so sliko naše stojnice umestili na njihov plakat.Hvala vsem, ki ste v omenjeni akciji sodelovali, ostale pa vabimo, da se nam pridružite naslednjič.