Aktivnosti povezane z Dnevom Zemlje v POŠ Temenica

“Zemlja človeštve ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni.” (Louise L. Hay)
 
22. aprila praznujemo Svetovni dan Zemlje. To je dan, ko naj bi se vsak posameznik zamislil, da je planet Zemlja naš dom in kako pomembno je, da za našo Zemljo poskrbimo.

Z učenci POŠ Temenica smo v tednu od 17. do 23. 4. 2023 namenili kar nekaj besed in dejavnosti o skrbi za okolju.
Pri pouku smo prebrali zgodbo z naslovom Zemlja je dobila vročino in ugotovili, kaj se lahko zgodi, če zanjo ne bomo lepo skrbeli. Pogovorili smo se o pomenu ohranjanja čistega okolja in kako lahko to naredimo. V ponedeljek smo očistili okolico naše šole, pobrali smo vse smeti in jih tudi pravilno ločili. Naučili smo se tudi razvrščati odpadke v ustrezne zabojnike. Tudi v času podaljšanega bivanja smo namenili pozornost tej temi, saj smo se pogovorili o tem, da smo nasmetili že zelo velik del Zemlje in hkratu tudi že vesolje ter si o tem pogledali kratek posnetek Infodroma. Z voščenkami smo naslikali tudi planet Zemljo. Ker pa ni dovolj, da na Zemljo pomislimo enkrat na leto, ampak moramo vsak dan pravilno ločevati odpadke, varčevati s pitno vodo in odgovorno ravnati z naravo, gozdovi in živalmi, smo naredili tudi piktograme, ki smo jih obesili po šoli in nas bodo prijazno spominjali, da poskrbimo za naš planet.