Naravoslovno-likovni tabor (Fiesa 2017)

Zadnji vikend v septembru je bil za osemindvajset učencev drugega triletja OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični zelo ustvarjalen in poučen. Od petka, 29. 9., do nedelje, 1. 10. 2017, je namreč v CŠOD Breženka v Fiesi potekal likovno-naravoslovni tabor. Mentorice dejavnosti so bile Sabina Rozina, Mojca Mikolič in Polona Lampret.

Na začetku so učenci obiskali muzej školjk v Piranu in si ogledali zbirko Čarobni svet školjk. Nad videnim so bili navdušeni in marsikdo si je kupil školjko tudi za spominček.

Naslednji dan so kot pravi naravoslovci z velikim zanimanjem raziskovali živali in rastline, ki so jih našli na obali in v morju. Tako so spoznavali naravo kot najboljšo učilnico.

Tudi likovno so bili zelo ustvarjalni. V kratkem času so uspeli izdelati veliko čudovitih izdelkov, ki so jih razstavili v šolskih prostorih.

Prav posebno doživetje za vse je bila vožnja z ladjico Solinarko. Skupaj z društvom Morigenos so iskali delfine na morju in s kopnega. Žal jih niso videli, ker jih je vetrovno vreme odgnalo. So pa podrobno spoznali delfine na predavanju, ki ga je izvedla biologinja Petra iz že omenjenega društva.

V nedeljo so izvedli še krajši pohod do Sečoveljskih solin, si ogledali delo solinarjev nekoč ter se tudi posladkali s sladoledom.

Tabor so zaključili s podelitvijo priznanj in nagrad za udeležbo ter si zaželeli, da se naslednje leto ponovno odpravijo na zanimivo in raziskovalno ter ustvarjalno dogodivščino.