Palček Bralček na obisku

V torek, 23. 5. 2017 so na OŠ Ferda Vesela gostili prav posebnega gosta. Drugošolce iz Šentvida in Podružnične šole iz Temenice je obiskal Palček Bralček, ki je prihitel naravnost iz Mestne knjižnice Grosuplje, Enota Ivančna Gorica. S svojo zeleno kapo, predvsem pa s svojimi zgodbami in dogodivščinami izza knjižnih polic, je učence presenetil in privabil, da so mu z zanimanjem prisluhnili, kaj jim je prišel povedat.

Povedal jim je, s čim vse se ukvarja, kaj mu je všeč in kaj vse doživlja večinoma skrit med knjigami med različnimi knjižnimi policami. Učenci so prisluhnili pravljici, ki govori o njem samem, predstavil pa jim je tudi zgodbo o vitezu Leu. Povabil jih je, da ga pridejo obiskat v knjižnico v Ivančno Gorico in spodbudil, da si vsak dan vzamejo čas tudi za branje. Sami in skupaj s starši. Zanje je prinesel posebno zloženko, da bodo tudi oni seznanjeni z njegovim delom.

Otroci so mu povedali, da radi berejo, nekateri tudi ponoči, ko že vsi spijo. Presenetil pa jih je tudi z darilom – lično zeleno majico z njegovo podobo, ki bo učence spremljala skozi poletje, da bodo v brezskrbnih dneh radi posegali tudi po knjigah, ki jih je v Mestni knjižnici Grosuplje Enoti Ivančna Gorica,  zanje in za njihove starše več kot dovolj.

 

Lidija Oštir, PŠ Temenica