PRED PRVOMAJSKIMI POČITNICAMI

Drage učenke in učenci, spoštovani straši!

Danes se zaključuje še zadnji dan pouka pred prvomajskimi počitnicami, ki so po šolskem koledarju od 26. do 30. aprila. Zasluženo smo prišli sicer do kratkih počitnic pred koncem šolskega leta, a verjamem, da nam bodo vsem zelo koristile.

S poukom bomo tako ponovno pričeli v ponedeljek, 3. maja 2021, sicer še vedno z upoštevanjem vseh higienskih priporočil NIJZ in ukrepov za zajezitev okužb in vsekakor z zavedanjem, da nas do zasluženih poletnih počitnic ločita le še kratka dva meseca šolskega dela, katerega pa upamo, da bomo lahko izvedli v šoli.

Ob vrnitvi v šolske klopi, nas v tistem tednu čakajo NPZ-ji za 6. in 9. razred. Temeljni namen NPZ-ja je, da preverimo, kako uspešni smo pri doseganju ciljev in standardov znanja, določenih z učnimi načrti in na tej podlagi ustrezno načrtujemo nadaljnje vzgojno-izobraževalno delo. Bodo pa testi v veliki meri pokazali kakšno je trenutno znanje učencev in kakšne vse posledice na znanju je pri učencih pustila šola na daljavo.

Glede samo-testiranja učencev tretje triade je bilo v preteklih dneh veliko povedanega. A konkretnih informacij, kdaj se bo sam postopek začel izvajati še nimamo. Vse to vam pošljemo, ko prejmemo jasna navodila za izvedbo.

Pred vrati so prazniki. Za učence zaslužene počitnice, za učitelje in starše pa zaslužen oddih. Teden, ki prihaja, naj bo brezskrben, namenjen naj bo predvsem počitku.

V imenu celotnega kolektiva vam želimo lepe praznične dni, lep počitniški teden in predvsem bodite zdravi.