PRIČETEK POUKA ZA UČENCE 9. RAZREDA

V ponedeljek, 25. 5. 2020, ponovno odpiramo šolska vrata tudi za vas, dragi devetošolci. Naj vas seznanimo, da bo izvajanje pouka drugačno, kot ste ga bili vajeni. Zaradi spremenjenega režima vam pošiljamo dodatna navodila.

Devetošolci, prosimo vas, da v šolo pridete le, če ste povsem zdravi. To je pomembno za zdravje vseh drugih otrok, ki so že v šoli in tudi zaposlenih. Zato vas prosimo, da ob prihodu v šolo, prinesete podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19. Učenci 9. razreda nosite zaščitne maske ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta, podobna oblika zaščite) izven matične učilnice učne skupine. Za zaščitne maske posrbite sami.

Pouk bo potekal po prilagojenem urniku, izvajal se bo v manjših učnih skupinah. Vse dejavnosti v okviru pouka se bodo odvijale ves čas v isti skupini in v isti učilnici. Učenci  boste imeli v enem dnevu na urniku več ur istega predmeta. O urniku in učilnici, v kateri bo potekal pouk, vas seznanimo v ponedeljek zjutraj, ko se vidimo v šolski avli, ob 7. 30 uri. S seboj prinesite le šolske pripomočke za geografijo, slovenski jezik in likovno umetnost.

Učenci v šolo boste vstopali skozi glavni vhod, garderob ne uporabljate. Ob vstopu v šolo vas prosimo, da razkužite roke. Svoja oblačila in obutev imate v razredih.

Malica bo za vse učence, ki le-to prejemate v šoli organizirana tako kot doslej. Malicali boste v razredih, kjer boste imeli pouk. Zaradi prilagojene organizacije kosil za učenca 1. triletja pa bo urnik kosila spremenjen. Kosilo za devetošolce bo organizirano od 12.30 dalje. 

Pouk se konča ob 12. 30 uri. Po končanih šolskih obveznostih učenci odidete domov in se ne zadržujete v prostorih šole ali izven nje. Šolski prevoz poteka po ustaljenem urniku (po priporočilih NIJZ na avtobusu osebe starejše od 12. let nosijo masko, ki prekrije nos in usta, pred vstopom v vozilo in ob izstopu si razkužijo roke).
Verjamemo, da bomo kljub izrednim razmeram s skupnimi močmi uspešno zaključili tudi to šolsko leto.

 

Prosimo za razumevanje in upoštevanje vseh uvedenih ukrepov.

Angelca Mohorič, ravnateljica