Šola v naravi – Ankaran

Četrtošolci nabiramo nova doživetja v šoli v naravi v Ankaranu. Takšen zaključek šolskega leta nam verjetno zavida marsikdo, ki bere te vrstice. Najprej smo si našo obalo ogledali z razgledne točke ob gradu Socerb. Sledil je ogled pristanišča Koper, ki letos praznuje že 65. letnico delovanja, nato pa se sprehodili po Strunjanskih solinah.

Po nastanitvi v Ankaranu smo takoj preizkusili ali je morje še slano. Nabirali smo školjke, se borili z valovi ter preverili naše znanje plavanja. Učenje plavanja izvajamo v manjših skupinah in naše plavalne tehnike so vsak dan boljše.

Spoznavamo značilnosti Primorja, se sprehajamo ob obali, predvsem pa se veliko družimo s prijatelji.

V sredo smo namesto z jutranjo gimnastiko začeli z jutranjim plavanjem. Voda je bila zelo topla in kristalno čista. Zvečer so nas obiskali šolani kužki. Pokazali so nam iskanje pogrešane osebe, različne trike in še veliko drugega. Na koncu predstavitve smo kužke lahko pobožali. Seveda le tiste, katerih lastniki so vedeli, da so množice vajeni.

V četrtek smo po zajtrku odšli do Valdoltre, kjer smo se vkrcali na ladjico in odpluli proti Piranu. Ogledali smo si Tartinijev trg in po ozkih ulicah odšli do obzidja. Odšli smo na sladoled in nato nakupovat razglednice in različne spominke. Preden smo se vrnili v Ankaran, smo si ogledali tudi piranski Akvarij kjer smo videli veliko morskih živali našega slovenskega morja.

Po kosilu je sledil še počitek, nato pa preizkus našega trdega dela. Vsi smo osvojili delfine.

Larisa in Lara