Interesne dejavnosti v šolskem letu 2021/22

Interesne dejavnosti so pomemben del vseživljenjskega učenja. Šola jih organizira izven pouka kot razširjen del programa šole. Namen dejavnosti je, da omogočijo odkrivanje in razvijanje učenčevih interesov in učence tudi praktično uvaja v življenje ter jih navaja na zdravo preživljanje prostega časa. Učenci izbirajo in se vključujejo prostovoljno. Izbirajo lahko med naslednjimi področji: jeziki, kultura, umetnost, naravoslovje in šport.

Preberi več Interesne dejavnosti v šolskem letu 2021/22

Naravoslovni tabor – Temenica 2021

Včasih se nam na poti do cilja pojavijo prepreke, ki nam poskušajo spreminjati začrtano pot. Številni ukrepi, ki se jih je potrebno držati v »korona« obdobju in slaba vremenska napoved bi lahko prestrašila Ferdove naravoslovce, ki smo od 17. do 19. 9. 2021 ponovno načrtovali Naravoslovni tabor. A mi smo se odločili, da gremo … Da gremo raziskovat in predvsem, da se gremo zabavat.

Preberi več Naravoslovni tabor – Temenica 2021

Pričetek bralne značke 2021/2022

Besede so kot hrana. Besede v pesmih in zgodbah so hrana. Niso hrana za telo, nihče si z njimi ne bo napolnil želodca, a so hrana za duha in dušo. Kadar je človek lačen in žejen, se mu stisne želodec, osušijo se mu usta. Išče, kje bi lahko dobil vsaj kos kruha, skodelico riža, koruze, kakšno ribo ali banano. Bolj ko je lačen, bolj se mu oži pogled, ne vidi več drugega kot par grižljajev, ki bi ga nasitili.

Preberi več Pričetek bralne značke 2021/2022

Pot znanja in dobrih odnosov.

Dostopnost