Tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke 3×3

SPLET-1V sredo, 9. oktobra 2024, je na naši šoli potekalo razburljivo tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke 3×3. Na tekmovanju se je pomerilo 12 učencev iz 6. do 9. razreda, ki so pokazali svoje spretnosti in hitrost v sestavljanju te slavne miselne igre.

Vsak tekmovalec je dvakrat sestavil Rubikovo kocko, pri čemer smo za končni rezultat izračunali povprečni čas obeh poskusov. Po prvem delu tekmovanja so se štirje najhitrejši tekmovalci uvrstili v polfinale in finale, kjer so se pomerili med seboj.

Najhitrejši čas sestavljanja kocke je dosegel Vid Koleša (8.b), ki je kocko sestavil v izjemnih 31,29 sekundah. V napetih medsebojnih dvobojih pa je končno zmago slavil Vid Likar (7. b), ki si je priboril prvo mesto. Na drugem mestu mu je sledil Denis Berdajs (9. b), tretje mesto pa je osvojil Vid Koleša (8. b).

Vsi tekmovalci so za svoje dosežke prejeli priznanja in simbolične nagrade. Vsem udeležencem čestitamo za njihov trud, vztrajnost in športni duh! Tekmovanje je bilo izvrstna priložnost za druženje, učenje in izmenjavo izkušenj, zato se že veselimo naslednjega dogodka!