Jezikovno – športni tabor, Fiesa 2015

FiesaMesec maj je tu in zopet smo se zbrali, da se odpravimo na tabor. Letos ga organiziramo že tretjič in izbrali smo prav posebno lokacijo ob morju, natančneje dom CŠOD Breženka v  Fiesi. Žal  nam je danes ponagajalo vreme – dežuje in močno piha burja. Ampak to ni zmotilo naših načrtov in odpravili smo se na krajši večerni sprehod. Nekateri smo prvič občutili, kako močno lahko piha veter, nekateri pa smo ob tem skušali postati pravi leteči zmaji. Žal nam ni uspelo. Po večerji pa smo že pričeli s pravim delom – učenjem angleškega jezika.

Sedaj nas čaka zaslužen počitek in jutri sledi nadaljevanje naše zgodbe.

2. dan

Prebudili smo se v deževno jutro. Ampak to nas ni odvrnilo od jutranje telovadbe ob obali. Po zajtrku smo se razdelili v tri skupine. Vsaka skupina je imela pouk angleščine, nemščine in ustvarjalno delavnico. Ravno pred kosilom nas je presenetil obisk – učitelj Marcel. Skupaj smo nadaljevali z našim delom. Skupine so oblikovale svoje namizne igre, seveda v angleščini in se nato še podali na lov za skrito besedo. Kar težko smo jo odkrili, pa še ni bilo konca. Med najdenimi črkami smo morali poiskati še zmagovalno angleško besedo, za nagrado pa smo se sprehodili do srednjeveškega Pirana.  Seveda pa ni šlo brez sladoleda na obali.

Ogledali smo si še nastop naše evrovizijske pesmi in odšli na zaslužen počitek, saj je pred nami še naporen dan.

3. dan

Prebudili smo se v sončno jutro. Danes bomo nadaljevali z poukom angleščine in nemščine. Vreme nam bo naklonjeno, zato se bomo  s kanuji popeljali do gojišča školjk v Strunjanu. Mogoče pa bomo tudi zaplavali v morju. Čaka nas kar naporen dan.

Pozno popoldne pa bomo prispeli domov.

Se vidimo!