Ločevanje odpadkov za zdravo in čisto okolje

Ob obeležitvi dneva Zemlje smo se na razredni stopnji povezali z Javnim komunalnim podjetjem Grosuplje. Na naše povabilo so se pozitivno odzvali in popestrili učno uro v vsakem oddelku. Učenci so se navdušili nad predavanjem o skrbi za okolje, ogledali so si tudi animirani posnetek o Kapljici in Listku, ki nazorno prikazuje, kako poteka pravilno ločevanje in recikliranje odpadkov. Najmlajši so bili navdušeni nad obiskom obeh maskot, ki sta na konkretnem nivoju pomagala ločevati in razvrščati raznovrstne odpadke. Učenci so pri tem aktivno sodelovali in delili svoje izkušnje z ločevanjem in reciklažo. Ogledali so si tudi fotografije zbirališča odpadkov Špaja dolina.
Nadgradnja skrbi za okolje je ključnega pomena, saj se svet nenehno spreminja in razvija. To pomeni, da se moramo tudi mi nenehno učiti in prilagajati novim spoznanjem, tehnologijam ter praksam, ki nam omogočajo bolj trajnostno življenje. To lahko vključuje širjenje znanja o novih metodah recikliranja, uporabi obnovljivih virov energije, zmanjševanju porabe plastike ter spodbujanju trajnostnih življenjskih stilov. Tako lahko nadgradimo svojo skrb za okolje in ustvarimo bolj zdrav planet za vse nas.
Javnemu komunalnemu podjetju Grosuplje se iskreno zahvaljujemo za zelo poučen, zanimiv, nazoren in prijeten prispevek k naši ekološki ozaveščenosti.