Obisk policistke v 1. razredu in sodelovanje pri projektu Pasavček

Učenci 1. razreda so pri spoznavanju okolja veliko časa posvetili prometu, predvsem prometni varnosti. Da bo znanje o prometu še boljše, jih je v sredo, 11. 10. 2023, obiskala policistka s policijske postaje Grosuplje. Predstavila jim je svoje delo, nato pa je sledil pogovor o varnosti v prometu. Ker jesen prinaša meglena in temnejša jutra, jih je opozorila tudi na vidnost v prometu. Povedala jim je, da morajo prvošolci vsak dan na poti v šolo in iz nje nositi rumeno rutico, za boljšo vidnost ponoči pa uporabljati kresničko ali odsevnik. Spregovorila jim je o varni hoji in pravilnem prečkanju ceste ter o pomenu uporabe avtosedeža in varnostnega pasu pri vožnji v avtomobilu ali avtobusu. Učenci so zavzeto sodelovali v pogovoru in obljubili, da bodo upoštevali vsa pravila varnega obnašanja v prometu.

V letošnjem letu prvošolčki sodelujejo tudi v projektu Pasavček, kjer jih bomo še posebno spodbujali, da bodo v vozilih varno pripeti.

Po pogovoru so se učenci z učiteljicami in policistko Berto Flisek odpravili na poučen sprehod po bližnji okolici šole. Pod budnim očesom policistke so se preizkusili v varnem in pravilnem prečkanju ceste.

Prvošolci bodite v prometu vidni in previdni. Kmalu boste v prometu samostojni, naj bodo vaši koraki varni.