Obisk Županove jame

Četrtošolci so šolsko leto zaključili z obiskom Županove jame ter spoznavanjem podzemnega sveta. Zaradi epidemije covida-19 so ogled izvedli v dveh dnevih, in sicer 4. b-razred v ponedeljek, 21. junija 2021, in 4. a-razred v torek, 22. junija 2021.

Dan so začeli s panoramsko vožnjo z avtobusom skozi Stično in občinsko središče, kjer so si ogledali rimski miljnik – simbol naše občine. Nadaljevali so mimo Muljave, kjer je Jurčičeva domačija – kulturna znamenitost občine.

Pot jih je vodila tudi po sosednji občini Dobrepolje. Kmalu so prispeli do Rašice, kjer je Trubarjeva domačija in so utrdili znanje o prvi slovenski knjigi. Odpravili so se še v sosednjo občino Grosuplje na vodeni ogled Županove oz. Taborske jame.

Lepote kraške jame so učence čisto prevzele in z zanimanjem so si ogledovali, kaj zmore narediti voda pod zemeljskim površjem. Bili so navdušeni, saj so znanje, ki so ga pridobili pri pouku, nadgradili še izven učilnice. Ohladitev v jami pa je bila na tako sončen in topel dan zelo dobrodošla.