Oktobra praznujejo šolske knjižnice

Mednarodni mesec šolskih knjižnic je v letu 2020 potekal pod geslom »Iskanje poti do zdravja in dobrega počutja«. V oktobru smo se praznovanju pridružili tudi ferdovci: vključili smo se v nacionalno izmenjavo knjižnih kazalk, brali in poustvarjali smo na temo zdravega načina življenja, reševali nagradno knjižno uganko ter se preizkusili v sestavljanju verzov poezije knjižnih hrbtišč.

Učenci 5. in 6. razreda so v okviru knjižničarskega krožka izdelovali knjižne kazalke. Priložili jim bodo tudi pismo s predstavitvijo naše šole in kraja ter jih v decembru izmenjali z učenci OŠ
Log ‐ Dragomer.

Uganko na temo zdravega načina življenja je rešilo 71 kandidatov za knjižno nagrado. Sreča pri žrebu je bila tokrat najbolj naklonjena Lučki Koritnik iz 2. a, tolažilni uporabni nagradi pa sta pripadli Niki Dolničar iz 7. b in Eli Kavazović iz 2. b. Čestitke za sodelovanje si zaslužijo prav vsi učenci.

Z bralnimi in ustvarjalnimi dejavnostmi smo (se) spomnili na pomembno vlogo šolskih knjižnic pri pridobivanju znanja, spodbujanju empatije, razvijanju domišljije, treningu socialnih veščin ter vzpostavitvi pozitivnega odnosa do knjižnic in branja.

Uživali smo v dejavnostih, ki nas povezujejo in hkrati širijo naša obzorja znanja, spretnosti in izkušenj.

Se že veselimo novih dogodkov in druženj v šolski knjižnici!