Opazovalni sprehod in obisk Koleševe domačije

V petek, 16. 6., je za učence Podružnične šole v Temenici pouk spoznavanja okolja potekal malo drugače kot ponavadi. Izvedli so opazovalni sprehod po domači pokrajini ter se podali na obisk h Koleševim na ogled njihovega vrta, ki je v teh poletnih dneh že v polnem razcvetu.

Ga. Saša je učence popeljala po svojem posestvu ter pripravila zanje številne naravoslovne dejavnosti, ki so vključevale uporabo različnih čutil. Letos je bil poudarek na žuželkah in ostalih živalih, s katerimi se srečujemo na naših zelenjavnih vrtovih. Učenci so presenečeni ugotavljali, koliko različnih živali je poiskalo dom med različnimi zelenjavnicami, zelišči in cvetlicami na Koleševem vrtu. Veliko smo jih tudi poiskali ter se seznanili z njihovimi značilnostmi in delovanjem. Ugotavljali so, da živali živijo svoj življenjski ciklus ne glede na to ali jih mi uvrščamo med koristne ali škodljivce.

Učenci so si ogledali tudi njihov prenosni kokošnjak, domače živali, preizkusili pa so se tudi v izdelavi kamiličnega olja, zeliščne soli in dišavne sivkine vrečice. Na obisk h Koleševim se bomo z veseljem podali v raziskovanje tudi v naslednjem šolskem letu, saj je pri njih vsako leto kaj novega in zanimivega.