OŠ Ferda Vesela med nagrajenci ob EDJ v hiši EU

V torek, 25.9.2018, je v Hiši EU v Ljubljani  v organizaciji Zavoda RS za šolstvo in Predstavništva Evropske komisije v Ljubljani potekala osrednja prireditev ob Evropskem dnevu jezikov 2018, ki ga sicer praznujemo 26. septembra že od leta 2001.

Na prireditev je bila povabljena tudi naša šola, saj je v lanskem  šolskem letu 2017/2018 pomembno prispevala k praznovanju tega dne in je bila na prireditvi nagrajena s priznanjem za inovativne pristope pri poučevanju jezikov, saj sem naš strokovni prispevek prijavila v spletni forum Zavoda za šolstvo, ki je bil potem nagrajen z izborom med 10 najboljših izmed 23 sodelujočih osnovnih in srednjih šol. Prireditve sem se kot mentorica dejavnosti tudi udeležila in prevzela omenjeno jezikovno priznanje.

Naj spomnim: na šolskem radiu smo tako na matični kot na obeh podružničnih šolah predvajali avtorsko radijsko oddajo v več jezikih (v slovenščini, angleščini, nemščini, španščini, latinščini in ruščini), ki so jo pripravili učenci od 4.-9. razreda.

V okviru praznovanja dneva jezikov se je med odmori v avli šole vrtela predstavitev na temo jezikov, lahko smo si tudi ogledali razstavo, ki so jo ob vhodu v prvo triletje pripravili učenci 4. in 5. razreda iz podaljšanega bivanja (Zakaj se učimo tuje jezike? Kako se lahko učimo tuje jezike? Beseda HVALA v več jezikih) ter razstavo slovarčka v več jezikih in zgodbic učenke 4. razreda, v avli šole so bili tudi razstavljeni izdelki učencev 6. razreda ter promocijski plakati za dan jezikov, ki so jih pripravili učenci 9. razreda. Na vrata šolskih prostorov smo med drugim namestili tudi plakate s sloganom POGOVARJAJ SE Z MANO ! (TALK TO ME!), ki se za DAN JEZIKOV uporablja že od leta 2003.

Vsem sodelujočim učencem in učenkam čestitke in zahvala za sodelovanje! Naj vam veselja in navdušenja do večjezičnosti ne zmanjka.

Koordinatorica EDJ 2017/2018: Jana Zupanc, prof. angleščine in nemščine