»Pokloni čas, polepšaj dan«

Samo ena pot je do sočloveka: pot srca.
Vse druge poti so ovinki. (Phil Bosmans)

Z učenci podaljšanega bivanja na matični šoli in podružnici v Temnici smo se v začetku oktobra pridružili vseslovenski akciji Pokloni čas, polepšaj dan, ki jo skupaj s partnerji pripravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje. Akcija spodbuja poglabljanje medsebojnih odnosov, medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje ter preseganje stereotipov in predsodkov do starejših.

Skupine podaljšanega bivanja smo se povezale z DSO Grosuplje in za uporabnike njihove pomoči na domu ob 1. oktobru, mednarodnem dnevu starejših, pripravile risbe in slike s prijaznimi zapisi. Starejšim smo želeli z drobno gesto pozornosti in naklonjenosti polepšati dan in jim sporočiti, da nas medgeneracijsko povezovanje bogati, navdihuje in spodbuja k spoštljivemu sobivanju.

Starostniki so bili otroških sporočil zelo veseli, kar je mogoče razbrati tudi s fotografij, ki so nam jih poslali v zahvalo. Veseli in zadovoljni smo, da je naša pošta dosegla svoj namen!

Za prijazno pomoč in sodelovanje v akciji se najlepše zahvaljujemo DSO Grosuplje, ge. Mimi Košak in ge. Andreji Golobič ter vsem sodelavkam pomoči na domu.