Praznična okrasitev šole

Letos je praznična okrasitev šole v znamenju zvončkov. Iz naših hodnikov, avle, garderob in oken nam sporočajo: » Cin-cin-cin, prihaja leto 2022.«

»Smreka« je letos oblikovana iz bele koprene, ki se zvonasto spušča na okrogel obod na tleh. Znotraj so bele lučke. Na vrhu pa je velika rdeča pentlja od koder so spuščene niti na katerih so pritrjeni lepo izrezani rdeči zvončki iz kartona.

Na posameznih otočkih v obliki zvonov so obešeni razredni zvončki. Vsak član razredne skupnosti je izdelal svoj zvonček. Nastali so zelo izvirno narejeni izdelki. Za osnovo je večinoma uporabljena odpadna embalaža, ki je oblepljena z vrvicami, obdana s kaširanim papirjem, barvami, blagom, spreji in podobno. Zvončki so nastali tudi iz slanega testa, filca, papirja, lesa. Vsi so praznično okrašeni in na vrhu povezani z rdečo pentljo. Učenci in njihove razredničarke so se izjemno potrudili pri izdelavi.

Za okrasitev oken  je uporabljen bel papir iz katerega so izdelane verige ponavljajočih oblik zvončkov, ki so nameščene na spodnji rob oken.

Posebni modeli zvončkov pa so služili za osnovo pisanja z roko. Nanj so učenci zapisovali lepe želje in voščila. Namestili so jih na hodnike, na vrata in v garderobe.

Avlo šole pa letos krasi še posebno lepa in obsežna razstava vseslovenskega likovnega natečaja Deseta dežela, ki je ob zaključku Jurčičevega leta združila mlade likovne umetnike, ki so s 317 likovnimi deli upodobili pokrajino, po kateri je pisatelj hodil in ustvarjal.

Naj vam praznično zvončkljanje polepša praznike.