Šestošolci v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka

V četrtek, 6. 6. 2024, je za učence 6. razreda potekal kulturni dan. Nekaj besed o dnevu dejavnosti je strnila učenka Mirjam.

V  četrtek smo se šestošolci odpravili v Mirno Peč v Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Ob pol osmih smo se odpravili izpred šole. Najprej smo si ogledali Pavčkov spomenik in dom ter cerkev svetega Jurija v Šentjuriju na Dolenjskem. Spoznali smo veliko zanimivih dejstev o tem pesniku. Nato smo se z avtobusom odpravili štiri kilometre dalje. Pri muzeju Slaka in Pavčka smo malo poklepetali in pomalicali. V muzeju smo si najprej ogledali kratek video posnetek o delu in življenju Lojzeta Slaka, nekoliko pa smo spoznali tudi diatonično harmoniko. Ogledali smo si še razstavo. Kasneje pa smo v muzeju izvedli tudi harmonika šov. Ob spremljavi harmonike smo navdušeno zapeli dve pesmi. Za konec pa smo si v muzejski trgovinici lahko kupili tudi kakšen spominek.

Dan dejavnosti je bil tako uspešno izveden. Učenci so se veliko naučili, zelo pa so bili navdušeni nad sodobnimi in interaktivnimi muzejskimi zbirkami. Za spomin nam bo ostal tudi videoposnetek skupinskega prepevanja.