Šola v naravi Fiesa

PONEDELJEK, 21. 10. 2019

Srečno smo prispeli v Fieso, kjer nas je pričakalo čudovito jesensko vreme. Dobili smo že prva navodila in zadolžitve. Čaka nas pester popoldanski program. Kaj več pa v nadaljevanju …

Prvi dan se počasi zaključuje. Spoznali smo osnove lokostrelstva in raziskovali sredozemsko rastje. Okusni večerji je sledil še večerni pohod z lučkami do Pirana.

Ne smemo pa pozabiti – danes je potekalo tekmovanje iz angleškega jezika, ki ga je pisalo tudi 11 osmošolcev. Pohvalno!

Sedaj pa zaslužen počitek.

TOREK, 22. 10. 2019

Zbudili smo se v jutro, ki je obetalo pester in zanimiv dan. Predvsem pa sončen! Pot nas je vodila v Krajinski park Strunjan, kjer smo si ogledali soline in Muzej solinarstva, se sprehodili do strunjanskega križa, od koder smo opazovali najvišji flišnati klif na jadranski obali. Vreme nam tako služi, da smo se nekateri celo kopali, vsi pa smo odveslali tudi do gojišča školjk v Strunjanu. Na obali smo se znova posvečali morskim organizmom. Čaka nas še predavanje o slovenski Istri in pa …

SREDA, 23. 10. 2019

Tudi danes je potekalo delo tako, kot je bilo načrtovano. Čudovite jesenske meglice in pogled na mirno morje so nas spremljali na jutranji telovadbi. Že zgodaj smo se odpravili v Piran, kjer smo se razdelili v skupine in si ogledali mestne znamenitosti, akvarij in mandrač z utripom ribiškega življenja. Prosti čas po kosilu smo namenili kopanju v nenavadno toplem morju in nato nadaljevali s kemijsko-fizikalnimi meritvami v okolici doma. Po večerji nas je čakal zabavni kviz … kaj več pa jutri.

ČETRTEK, 24. 10. 2019

Današnji dan nas je popeljal s Solinarko po Piranskem zalivu do Sečoveljskih solin. Tam smo se po kratki predstavitvi solinarstva sprehodili med solnimi polji in si ogledovali posebnosti rastlinskega in živalskega sveta. Popoldne smo nadaljevali z načrtovanimi aktivnostmi in se popeljali s supi. Večer smo zaključili s plesom in se res zabavali.

Dan nam je popestril tudi obisk pomočnice ravnatelja Jelke Rojec.

PETEK, 25. 10. 2019

Danes nas čakajo še zaključne predstavitve poročil, ki smo jih skrbno pripravljali cel teden. Štiri skupine si ogledajo še akvarij v Piranu, nato pa se res polni lepih vtisov vračamo domov.

 

Ob koncu se zahvaljujemo tudi vsem iz CŠOD Breženka,  ki so obogatili naše znanje in pripomogli, da smo se v Fiesi dobro počutili. Iskrena hvala za lepa doživetja.

Za poročanje smo poskrbeli učenci 8. razredov z učitelji