Tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke 2 x 2 x 2

V tednu otroka, v četrtek, 7. 10. 2021, smo na naši šoli organizirali tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke 2 x 2 x 2, na katerem so tekmovali naši najmlajši, učenci razredne stopnje.

Ker je bilo tekmovanje organizirano prvič, so bili tekmovalci le trije, navijačev pa je bila polna avla, saj so prišli tekmovalce podpirati vsi učenci iz podaljanega bivanja.

Vsak tekmovalec je trikrat sestavljal Rubikovo kocko, nato pa smo izračunali povprečni čas sestavljanja. Dobili smo prvaka v sestavljanju Rubikove kocka 2 x 2 x 2,Lamberta Hobiča iz 2. b-razreda s povprečnim časom 40,1 sekunde, drugouvrščeni je bil Patrik Kastelic iz 3.a-razreda, s povprečnim časom 2 minuti in 14,2 sekund. Žal je tekmovalki zagodla trema, zato ji ni uspelo sestaviti celotne kocke.

Kot gost nas je obiskal letošnji šolski prvak v sestavljanju Rubikove  kocke 3 x 3 x 3, Benjamin Hribar, ki je navijače in tekmovalce navdušil s svojo hitrostjo sestavljanja.

Tekmovanje v sestavljanju Rubikove kocke je prav gotovo vzpodbudilo pri učencih interes za sestavljanje Rubikove kocke, zato verjamemo, da bo drugo leto tekmovalcev veliko več.

                                                                                                                Zapisala: Mateja Lesjak, vodja tekmovanja