Tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke 3x3x3

V okviru Tedna otroka je v sredo, 7. oktobra 2020, na naši šoli potekalo 2. šolsko tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke 3x3x3.

Tekmovanja se je udeležilo 15 fantov in 2 dekleti. Učenci so bili razdeljeni v 2 tekmovalni skupini, in sicer tekmovalna skupina 2. triletja in tekmovalna skupina 3. triletja. Vsak tekmovalec je kocko sestavljal trikrat. Na koncu se je izračunal povprečni čas sestavljanja.

Najboljši učenec v skupini 2. triade je bil Nik Kastelic iz 4. a, s povprečnim časom 1:13,1, drugouvrščena je bila Živa Mavrin, učenka 6. b-razreda, tretje mesto pa je zasedel Žiga Modic iz 6. a-razreda.

Najboljši učenec v skupini 3. triade je bil Vid Verbič iz 9. b, s povprečnim časom 26,20 s. Njegov najboljši čas sestavljanja Rubikove kocke, pa je neverjetnih 18,50 s. Drugo mesto je pripadlo učencu Benjaminu Hribarju iz 8. a-razreda, tretjeuvrščeni je bil Kristjan Ceglar iz 7. a-razreda.

Prvi trije iz vsake tekmovalne skupine so prejeli priznanja, vsi tekmovalci pa tudi darilce, obesek Rubikove kocke, ki jih bo spremljal na vsakem koraku.

Vsem tekmovalcem in tekmovalkam čestitamo za izjemne rezultate v sestavljanju Rubikove kocke.

Na naši šoli bomo učence še naprej vzpodbujali k sestavljanje Rubikove kocke, saj kocka pri učencih vzpodbuja vztrajnost, razvija logično razmišljanje in motorične spretnosti.

                                                   Vodja tekmovanja: Mateja Lesjak