V petek, 21. novembra 2014, smo se tudi učenci OŠ Ferda Vesela pridružili odmevnemu dogodku ob dnevu slovenske hrane. Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka po slovenskih vrtcih in osnovnih šolah, izpostavlja pomen zdravega načina prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja.
Ob 7.30 smo se zbrali v učilnicah, reditelji pa so odšli v kuhinjo po zajtrk. Jutranji obrok zdrave, lokalno pridelane oz. predelane hrane se je prav prilegel in zagotovil dovolj energije za dopoldansko šolsko delo. Učenci in učitelji smo jedli domači kruh iz krušne peči, maslo, med, jabolko ter pili mleko. Med zajtrkom so nas z valov šolskega radia spremljale slovenske pesmi na temo hrane. Tako nam je šel zgodnji obrok še bolj v slast!
Z zajtrkom smo zaključili okoli osme ure in nadaljevali s poukom po urniku. Dogodek nam bo ostal v lepem spominu; upamo, da ga ponovimo tudi naslednje leto.
Ana K., Nika B., Gaja Tamara M., 8. a