»Z dedkom in babico po pomladno mavrico«

Mavrica ni zaradi sonca pa tudi ne zaradi dežja.
Mavrica je stezica, po kateri se v srce pripelja nekaj lepega.
(Feri Lainšček)

Težko pričakovani dogodek medgeneracijskega druženja in ustvarjanja, ki smo ga skrbno pripravili učenci in učiteljice podaljšanega bivanja, se je zgodil v sredo, 5. aprila 2023.

Šolska jedilnica se je začela polniti že kmalu po tretji uri, ob 15.30, ko je bil na vrsti krajši kulturni program, pa je bila zasedena do zadnjega kotička. Sklop spomladansko obarvanih recitacij in instrumentalnih točk so oblikovali učenci 2., 3. in 4. razreda. Dedki in babice so pozorno spremljali vsak nastop in učence nagradili s spodbudnim aplavzom. Po začetni tremi in zadržanosti, ki sta hitro izpuhteli, so otroci svoje stare starše povabili k ustvarjanju raznovrstnih okrasnih in uporabnih izdelkov. Ker je bil obisk res množičen, smo t. i. ustvarjalna omizja pripravili še v sosednji učilnici.

Učenci so skupaj z babico in dedkom poiskali svoje mesto in se prepustili toku uresničevanja kreativnih zamisli. Ob napitku in sadnem prigrizku so nastajali zelo domiselni in povsem izvirni izdelki; otroci so klepetali s svojimi babicami, svetovali dedkom, kako naj se lotijo zadev, pri učiteljicah mimogrede poiskali rešitev za nastalo ustvarjalno zagato, čas pa je tekel in tkal čudovito vzdušje skupnega medgeneracijskega popoldneva.

Šolski dogodek, ki smo ga naslovili Z dedkom in babico po pomladno mavrico, je uresničil svoj namen: skozi izkušnjo nepozabnega druženja je povezal generacije in zažarel v mavričnih barvah zbliževanja, dobre volje, pogovora in ustvarjanja. Pozitivni odzivi udeležencev pa ostajajo dobra spodbuda za nova tovrstna srečevanja.