Zaključna ekskurzija – 2. razred in PŠ Temenica

V četrtek, 8. 6. 2017, so se učenci 2. razredov skupaj z učenci Podružnične šole v Temenici odpravili na težko pričakovani izlet v Ljubljano. Športni dan se je pričel s sprehodom ob bregu Ljubljanice. Najprej so imeli učenci priložnost ogleda pristana, kjer poteka privez vseh plovil na reki in plaže na Špici. Hkrati so prehodili tudi del poti, ki so si jo kasneje ogledali z rečne perspektive. Na Bregu ob Ljubljanici jih je že čakala lepa velika lesenjača, ki so jo zagledali že z bližnjega mostu. Vožnja z ladjico Ljubljanica je bila za večino učencev prva tovrstna izkušnja, zato so se učenci izleta še posebej veselili. Skorajšnjo uro dolga vožnja z ladjico je minila kot bi mignil, na njej pa so si ob razgledovanju ljubljanskih mostov, bregov in okolice privoščili tudi malico.

Po vožnji je sledil sprehod do Starega trga in ogled dela starega mestnega jedra ter obisk slaščičarne. Po krajšem postanku ob fontani na Starem trgu in sladkanju s sladoledom je sledil povratek do Špice, kjer so imeli učenci možnost proste igre v tamkajšnjem parku.

Dan je minil razigrano in v prijetnem vzdušju ne samo zaradi izbranih vsebin zaključne ekskurzije, temveč tudi zaradi sončnega vremena, ki je za tak izlet še posebej pomemben.