Zimska šola v naravi

Ponedeljek, 9. 1. 2017

Pot do našega hotela na Treh kraljih nam je hitro in prijetno minila. Ob prihodu smo se namestili v sobe in učenci so bili navdušeni nad svojimi sobami. Po kosilu jih je čakal prvi preizkus smučanja, najpogumnejši pa so se tudi prvič zapeljali z vlečnico. Vreme je bilo prekrasno. V popoldanskem času je sledilo predavanje o varnosti na smučiščih, po večerji pa smo se odpravili na nočni pohod z lučkami. Hoja po zasneženi poti nas je navdušila in ravno prav utrudila. Jutri nas čakajo nove smučarske dogodivščine. Uživamo!

Torek, 10. 1. 2017

Danes je bila glavna tema dneva alpsko smučanje. Prebudili smo se v hladen in snežen dan. Snežilo je vse do popoldneva, tako da smo morali biti na smučišču ves  čas aktivni, da nas ni zeblo. Učenci smo bili razdeljeni v skupine in so spoznavali osnovne tehnike smučanja. V popoldanskem času smo nekoliko razmigali možgane pri učnih urah naravoslovja in geografije, bili pa so tudi ustvarjalni, saj smo izdelali grbe sob. Po večerji je sledil družabni večer, ki smo ga odprli s pravim tv-dnevnikom, »Šolskimi novicami«. Voditelji in posebni poročevalci so poročali o vseh zanimivih dogodkih, ki so se zgodili v šoli v naravi. Seveda niso pozabili na zabavne utrinke. Preostanek večera smo si popestrili z različnimi skupinskimi igrami, nato pa se odpravili k zasluženemu počitku.

Sreda, 11. 1. 2017

Danes smo se prebudili v popolnoma drugačno jutro. Anže je praznoval rojstni dan! Prebudili smo ga z glasnim petjem na hodniku, v dar pa je dobil tudi prav posebno torto. Na smučišču je bilo kljub nizkim temperaturam izredno prijetno, saj nas je ves čas grelo sonce, opazovali smo lahko čudovit razgled in uživali v smučanju po sveže pripravljenih progah.  Učenci so bili med smučanjem znova razdeljeni v skupine in so glede na svoje sposobnosti usvajali novo smučarsko znanje. V popoldanskem času so dočakali težko pričakovani bovling, med katerim so se prijateljske vezi še okrepile. Odpisali so še test iz varnosti na smučišču, vsak pa je izdelal tudi svojo papirnato žabico. Po večerji smo jedilnico spremenili v kino in si ogledali športni film, ki je vse močno pritegnil.

Jutri nas čaka pomemben dan, saj bo med drugim na sporedu smučarsko tekmovanje.

Četrtek, 12. 1. 2016

Za nami je res pester dan. Med dopoldanskim smučanjem nas je sonce tako grelo, da nam je bilo pošteno vroče. Popoldan pa je učence čakalo smučarsko tekmovanje. Prav vsi so se preizkusili v vijuganju med količki in v vsaki skupini so bili proglašeni najboljši trije. Med popoldansko uro so iz kratkih zapisov, ki so nastajali cel teden, zrasle ljubke smrečice, treba pa je bilo dokončati še nekaj drugih izdelkov. Pred večerjo se je odvila še razburljiva »žabja dirka«. Med večernim programom je vsaka soba predstavila svoje ime in grb ter se predstavila s talentom. Razdelili smo kopico raznovrstnih nagrad na različnih področjih, vsak učenec pa je prejel tudi smučarsko izkaznico. Teden je res hitro minil in prava škoda je, da moramo jutri že domov …