Udeležila sem se 31. nacionalnega otroškega parlamenta

V sredo, 21. 4. 2021, sem se udeležila 31. nacionalnega otroškega parlamenta, ki je potekal malo drugače. Tako kot vsak dogodek v zdajšnjem času je bil prenesen na splet.

Sprva nas je nagovoril sam predsednik države Borut Pahor, namenil nam je veliko pohval in spodbudnih besed. Sledilo je delo po skupinah, tema je bila enaka kot na regijskem parlamentu, in sicer Moja poklicna prihodnost. Zdi se mi, da mi je tema, ki smo jo obravnavali že drugo leto zapored, pripomogla k razmišljanju, kaj me veseli in kaj bi v življenju postala. Želim si, da bi naša šola na tem področju napredovala in začela osveščati tudi mlajše, saj se bodo morali kmalu spopasti s težko odločitvijo, kam na srednjo šolo. Prepričana sem, da to za našo šolo ne bo problem, saj vem, da imamo odlične učitelje, ki se trudijo na vse pretege, da bi bili njihovi učenci uspešni v svojem nadaljnjem življenju.

Nadaljevali smo z predstavitvijo in ugotovitvami vseh skupin. Sledila je dolga debata mladih parlamentarcev, kasneje pa so se nam pridružili tudi politiki nekaterih opozicijskih in koalicijskih strank. Moram povedati, da so bili mladi parlamentarci brez dlake na jeziku. Padlo je tudi nekaj vročih kritik na račun šolanja na daljavo.

Tako kot prejšnje leto mi je bilo tudi letos zelo všeč sodelovati s predstavniki drugih šol, saj zelo radi govorijo, so razgledani, pametni in res se je lahko pogovarjati z vrstniki, ki si jim podoben. Zelo sem vesela, da so me člani naše  šolske skupnosti izbrali in mi ponovno dali to enkratno priložnost. Najlepša hvala za zaupanje!

Zoja Verbič, 9. a