8. RAZRED ŠVN

Pa nam je uspelo…KONČNO smo dočakali našo zimsko šolo v naravi.

1. DAN

Današnji dan je bil poln doživetij. Po prihodu, smo se nastanili po sobah, pregledali smučarsko opremo in se nasitili ob okusnem kosilu. Na smučišču Trije kralji smo se razporedili po smučarskih skupinah po znanju. Tudi čisti začetniki so se že prvič spustili po hribu in se uspešno spopadli s prvimi smučarskimi izzivi.

Popoldne smo spoznali 10 FIS pravil in likovno ustvarjali. Še zadnje atome energije smo porabili s sprehodom po bližnjem gozdu.

2. DAN

Prebudili smo se v megleno in mrzlo jutro…ampak to nas ni ustavilo.

Po zajtrku smo se polni pričakovanj, odpravili na smučišče. Po skupinah so učenci  vadili različne tehnike smučanja in izpopolnjevali svoje znanje. Lepo je bilo slišati stavek učenke, ki je včeraj prvič stopila na smuči: “Smučanje je moj najljubši šport.”

Večer smo si popestrili z družabnimi igrami ter se pomerili v orinetaciji in kratkem kvizu.

3. DAN

Dan smo začeli s presenečenjem za učenca, ki danes praznuje rojstni dan.

Vsi učenci so danes že odšli na vlečnico in se samostojno spuščali po belih strminah. Popoldne je sledil pouk in za nekatere učence še bowling. Dan smo zaključili z družabnimi igrami ter sladko torto današnjega slavljenca.

4. DAN

Res smo zelo upali, da se bomo zbudili v sončno jutro, ampak na žalost se sonce ni prikazalo. Kljub temu pa smo bili tudi danes dobre volje.

Sicer utrujeni, ampak zelo motivirani, smo se odpravili na smučišče po novo smučarsko znanje. Po kosilu je sledilo tekmovanje, kjer smo naše znanje tudi pokazali. Sledilo je še tekmovanje v bowlingu za drugo skupino učencev.

Dan smo zaključili s prijetnim druženjem, podelitvijo različnih priznanj in nagrad ter se zavrteli ob ritmih zabavne glasbe.