Aktivnosti ob tednu otroka

»SONČKOV« TEDEN NA OŠ FERDA VESELA ŠENTVID PRI STIČNI IN PŠ TEMENICA

  

na matični šoli

Letošnji teden otroka je potekal od 2. do 8. oktobra pod geslom »Povabimo sonce v šolo«. Na osnovni šoli Ferda Vesela in podružnični šoli Temenica smo se skrbno lotili načrtovanja pestrih dejavnosti. Učenci so tako preko celega tedna spoznavali nekaj novega, raziskovali, rajali, se igrali, prebirali pravljice, prepevali »sončne« pesmi, likovno in besedno ustvarjali … V ponedeljek sta nas obiskala policista iz policijske pisarne Ivančna Gorica g. Mišigoj in g. Mahnič. Mlajše učence sta podučila, starejšim pa obnovila znanje o varnosti v prometu. Učenci razredne stopnje so bili navdušeni nad predstavo njihovih učiteljic Pod medvedovim dežnikom, svoje znanje pa je podelil tudi čebelar g. Prainfalk. Učencem predmetne stopnje je svoje uspehe in dosežke predstavil domačin, ultramaratonec g. Vencelj. Zaposleni na šoli, g. Vodovnik je mlajše učence razveselil z ogledom voščenih reg, starejše pa z navadnim udavom. V petek je bilo na naši šoli še posebno svetlo in toplo, saj smo vsi strokovni delavci in učenci imeli na sebi nekaj rumenega. Ta dan smo na predmetni stopnji izvedli projekt »Za en dan postani del Ferdove ekipe«. Učenci so se predhodno lahko prijavili na prosta delovna mesta učiteljev, svetovalnih delavcev, tajnice, računovodkinje, hišnika, čistilke in pomočnice ravnatelja. Poštni nabiralnik se je s prošnjami hitro polnil in izbrani so tako v petek sodelovali s svojim mentorjem ter opravljali dogovorjena dela. S tem so učenci nadgradili delo na šoli, pridobili pa novo učno izkušnjo, ki jim bo zagotovo ostala v spominu.

na PŠ Temenica

  • Prvi dan v tednu otroka smo povabili sonce v šolo. Z njim pa sta prišla tudi dva policista. Skupaj smo ponovili o prometnih pravilih in obnašanju na cesti. V podaljšanem bivanju smo izdelovali lesene sončke, ki bodo z nami skozi cel teden.
  • Drugi dan v tednu otroka smo si učenci od 1. do 3. razreda in učenci PŠ Temenica ogledali predstavo POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM. Uživali smo v ogledu predstave, ki so jo za nas pripravile naše učiteljice. Seveda pa je bil tudi čas za igro.
  • V sredo in četrtek smo imeli pouk na matični šoli. Udeležili smo se dveh zanimivih predavanj. V sredo nas je obiskal gospod Borut, ki je s seboj prinesel veliko zanimivih stvari in pripomočkov, ki jih potrebuje za delo v svojem čebelnjaku. Pripovedoval nam je o čebelah in čebelarjenju. V četrtek pa smo  marsikaj novega izvedeli o voščeni  žabi, ki nam jo je predstavil učitelj Jan. V naravi jo najdemo v Avstraliji, živi pa tudi pri nas. Obiskali smo tudi knjižnico in imeli čas za različne igre v šolski telovadnici.
  • Zadnji dan v tednu otroka pa je bil prav poseben dan. Že zjutraj smo se zbrali vsi v rumenem, tako da smo kljub dežju pričeli dobre volje. Čakalo pa nas je prav posebno presenečenje –  dan je z nami preživela Ela Primc, učenka 9.a razreda, ki si nekoč želi postati vzgojiteljica. Da je bilo res prijetno, si lahko pogledate v fotogaleriji.