Čarobni svet Aladina…

V petek, 14. junija 2024, so učenci 1.a in 1.b razreda obiskali Zoo park Ranč Aladin, kjer so doživeli nepozaben dan dejavnosti. Tam jih je pričakal lastnik ranča g. Damjan , ki je učencem predstavil živali. Ogledali so si živali iz različnih kontinentov ter iz  domačih krajev. Videli so emuje, severnega volka, patagonsko maro, surikate, kamele, kenguruje…  V Zoo parku Ranč Aladin je približno 60 vrst živali.

Poleg bogate živalske ponudbe so učence navdušila tudi številna igrala in tematske igre. Med najbolj priljubljenimi so bili ročni nogomet, topovi na mehke žogice, gugalnice, plezala, lov na ribice, krtkov rov ter igre za ravnotežje. Posebno pozornost so pritegnili tudi veliki stolpi, igra Štiri v vrsto v XXL velikosti, namizni tenis, lokostrelstvo, zip line-a in met žogic. Navdušeni pa so bili tudi nad trampolini in velikim toboganom, kjer so se zabavali in preizkušali svoje spretnosti.

Po predstavitvi ranča, ogledu in rokovanju z nekaterimi živalmi  so se okrepčali z malico in se posladkali s sladoledom.

Dan dejavnosti v Zoo parku Ranč Aladin je bil za učence odlična izkušnja, polna smeha, novih spoznanj, druženja med vrstniki in igre. Vsi so se vrnili domov z novimi znanji o živalih, novih športnih podvigih in polni čudovitih spominov. Uspešen dan so zaključili tudi z lepim sončnim vremenom.