Dan odprtih vrat – Z znanjem do zdravja

V soboto, 17. 11. 2018, smo na naši šoli organizirali dan odprtih vrat. Tema dneva se je nanašala na zdravje ter z njim povezani preventivni ukrepi.

Pouk se je pričel z vstopom predmetne stopnje skozi postavljeno črevo ter nadaljeval z zdravim zajtrkom. Po tem so učenci po razredih nadaljevali z različnimi dejavnostmi. Med drugim so učenci spoznali defribilator, osnove prve pomoči, zdrave namaze in sladice, posledice prekomerne telesne teže, pravilno držo, tehnike sproščanja ter pravilno umivanje zob. S posebnim aparatom so preverili čistost svojih rok ter prikazali njihovo pravilno umivanje. Na posebni postaji so si lahko izmerili krvni tlak in sladkor.

Učenci so se preizkusili tudi v gibanju. Na voljo so imeli: košarko, karate, igranje namiznega tenisa, plezanje, fitnes, ples, ritmično gimnastiko ter različne gibalne igre v razredu.

Program za goste se je začel v šolski avli s kratko igro naših učencev in nagovorom gospoda ravnatelja. Nato so si učenci skupaj s starši ogledali postaje.

Na igrišču so prostovoljni gasilci iz Šentvida pri Stični prikazali gorenje olja in njegovo pravilno gašenje.

Celotno dogajanje je popestrila »Ferdova čajnica« ter ansambel Nipera, ki so nas z domačimi vižami zabavali vse do konca dneva odprtih vrat.