Gostovanje učencev iz Grund- und Mittelschule Hirschaid

HERZLICH WILLKOMMEN BEI UNS!

V nedeljo, 22. 9. 2019, je šola v večernih urah sprejela učence iz Grund- und Mittelschule Hirschaid. Za njimi je bila dolga pot. Bili so utrujeni, vendar veseli, da se ponovno srečajo s slovenskimi prijatelji. Obiskalo nas je 17 učencev v spremstvu učitelja Michaela in učiteljice Katje.

Vabljeni tudi vi, ostali učenci, da nemške goste pozdravite in z njimi malo poklepetate. V ponedeljek in torek dopoldne bodo prisotni pri šolskih dejavnostih, popoldne bodo spoznavali občino ter glavno mesto, v sredo pa jih pot pelje proti morju. Čaka nas zanimiv, dogodivščin poln teden.

PONEDELJEK, 23. 9. 2019

Za nami je pester dan, ki smo ga preživeli skupaj z nemškimi učenci in učiteljema. Zjutraj skupen zajtrk oz. malica v šolski jedilnici, ogled šole in sprehod po Šentvidu. Po kosilu pa ogled Jurčičeve domačije na Muljavi in še obisk Krške jame. Vse to v enem dnevu, vmes pa še veliko druženja, tako da smo si vsekakor zaslužili večerjo v šoli. Pošteno smo se najedli, da bomo imeli zjutraj dovolj energije za nove dogodivščine.

TOREK, 24. 9. 2019

Za nami je še en aktivno in pestro preživet dan. Nemški gostje so se nam dopoldan pridružili pri pouku športa in angleščine. Malo odbojke, malo nogometa, malo namiznega tenisa, pa je ura športa minila. Pa še ogled posnetka o slovenskih znamenitostih in skupinsko reševanje geografskega kviza pri pouku angleščine, pa je bila večina našega dopoldanskega druženja že za nami. Po kosilu so imeli gostje nekaj prostega časa, da so si nabrali novih moči za popoldanski ogled Ljubljane. Glavnemu mestu smo namenili kar nekaj ur, saj ponuja marsikaj zanimivega. Z vzpenjačo smo se peljali na grad, slikali razgled na mesto, se sprehodili do Tromostovja in nekaj časa namenili še individualnim ogledom. Za piko na i smo se po Ljubljanici zapeljali še z ladjico in mesto doživeli še iz druge perspektive. Druženje smo zaključili na Gradišču, kjer nas je pričakala slastna večerja, pa tudi ambient nas ni pustil ravnodušnih.

SREDA, 25. 9. 2019

Iz Fiese vam pošiljamo prav tople morske pozdrave! 

Dan smo začeli z vožnjo proti morju. Najprej smo se ustavili v Postojnski jami, kjer smo si dodobra ogledali jamo. Res je nekaj posebnega! 

Nato smo nadaljevali z vožnjo in se kmalu nastanili v CŠOD Breženka v Fiesi. Po kosilu so najpogumnejši zaplavali v morju in se tako že malo naužili slovenskega morja. Po večerji pa smo se v Kopru odpravili še na sladoledni sprehod, kar pomeni, da smo šli najprej na sladoled, potem pa z njim v roki na sprehod. 🙂 

ČETRTEK, 26. 6. 2019

Spet vam pošiljamo prav tople morske pozdrave! Trenutno uživamo v Portorožu. Skačemo v morje in plavamo. Morda si privoščimo še sladoled. Dan je čisto poleten. Že od zjutraj, ko smo se iz Fiese peš odpravili v Piran, nas spremlja sonce. Po večerji pa bomo obiskali še Izolo in s sprehodom ob morju zaključili naše druženje. Jutri nas namreč po zajtrku čaka samo še odhod proti Šentvidu, Nemce pa dolga pot proti Hirschaidu. Teden res hitro mineva!

PETEK, 27. 6. 2019

No, pa smo zaključili z izmenjavo in se dopoldan poslovili od naših nemških prijateljev, ki se že peljejo Hirschaidu naproti. Slovo ni bilo najlažje, zato upamo na ponovno snidenje. Nemcem pa se iskreno zahvaljujemo za obisk, za prijeten skupen teden, ki ga ne bomo zlahka pozabili.