Letni koncert Prijatelji, zapojmo in zaigrajmo

V sredo, 7. junija, je šolska avla postala prizorišče ubranega otroškega zborovskega petja in muziciranja. Na koncertu šolskih pevskih zborov Prijatelji zapojmo in zaigrajmo sta se predstavila tudi ID flavta in IP ansambelska igra.  

Večer so s skupnim prepevanjem uvedli vsi pevci, zbrane pa je pozdravila ravnateljica Angelca Mohorič. Svoje letošnje pevsko poustvarjanje so v koncertu predstavili vsi trije pevski zbori, najmlajši so pod vodstvom učiteljica Ivane Čemažar navdušili s prisrčnostjo, nagajivostjo in mehko ubranostjo svojih glasov, otroški in mladinski zbor pa sta se že z zrelejšimi zvoki predstavila vsak z dvema sklopoma skladb. V enem je otroški zbor predstavil tekmovalni program, s katerim je letos na regijskem tekmovanju prejel zlato priznanje in še posebno priznanje za najboljšo izvedbo ljudske pesmi, na kar smo posebej ponosni. Mladinski zbor se je z zadnjim sklopom predstavil z zabavnejšimi toni skupine Abba in nam namignil, česa se bodo lotili naslednje leto. Zaigrali sta skupini flavtistk, ki vadita pod mentorstvom Polone Lampret. Večer so povezovali kar nastopajoči sami, ki so povedali, kaj so letos počeli in kako so doživljali svojo glasbeno dejavnost. IP ansambelska igra se je predstavil s priljubljenima skladbama. Zborovodkinja Simona Zvonar je na koncu izrazila nekaj svojih misli ter se zahvalila vsem prizadevnim pevcem in njihovim staršem. Poslovili smo se tudi od pevcev devetošolcev. Zaključna pesem pa nas je popeljala še na en pomemben nastop, ki bo v nedeljo, 18. junija, ko bodo na Taboru pevskih zborov pevci nastopili skupaj z okoliškimi šolskimi zbori.

 

Veseli smo za vse iskrene aplavze, ki so za nas pohvala in spodbuda za nadaljnje ustvarjanje. Upamo, da bomo tudi naslednje leto skupaj prepevali in igrali. Hvala za vaš obisk!