Naj Ferdova smrečica 2016

(poročilo likovnega natečaja)

V veselem decembru, se je šolska avla spremenila v čudežni gozd. Z neprecenljivo domiselnostjo, so učenci obogatili večnamenski prostor in z izdelki vzbudili občudovanje prav vseh.

Namen natečaja Naj Ferdova smrečica 2016, je bil spodbujati ustvarjalnost v prostem času, sodelovati s prijatelji ali iskati domiselne rešitve v krogu družine.

V razpisu, ki je potekal v sodelovanju s Šolsko skupnostjo in Šolskim skladom, material ni bil določen, zato je bilo navdušenje nad izredno pestrostjo materialov še toliko večje. Smrečice so bile izdelane iz naravnih materialov, papirja, volne, lesa, žebljev, zamaškov, testa, kartona, filca, uporabnih predmetov, testenin, bunkic, krep papirja, itd.

Zelo zanimivi so bili tudi naslovi izdelkov: Kvačkarija, Draguljček, Čudežna jelka, Volneni plašč, Bolna smrekca, Novoletna lepotica, Lesenka, Smrečica topline in lepih misli, Božična spirala, Železna lady, Puhek, Doktorica, Palača storžev, Bela lepotica, Božična skrivnost.

84 prispelih izdelkov je komisija razvrstila po triletjih, jih uvrstila v kriterije velikosti, nato pa izbrala  glede na izvirnost, tehnično dovršenost in primernost starostni stopnji. V prvem triletju so bili izbrani izdelki avtorjev: Nikolaja Lazareviča in Vida Perparja, Eve Retar, Karin Markovič in Ane Anžlovar, v drugem triletju: Marije Razinger, Vida in Marka Verbiča, Laure Kastelic, v tretjem triletju pa: Mance in Andraža Mostarja, Zale Miklič in Mirjam Zvonar, Katje Markovič.

V mesecu januarju je del izdelkov na ogled v knjižnici v Ivančni Gorici.