Najboljši spis na literarnem natečaju

Jona Palčar iz 3. a se je v četrtek, 30. 5. 2024, skupaj z mentorico Tino Orač Gornik udeležila podelitve nagrad literarno-likovnega natečaja KUD Sodobnost International v sklopu projekta Naša mala knjižnica v mediateki Knjižnice Otona Župančiča v Ljubljani.

Jona je prejela nagrado za III. stopnjo/3. razred za spis Zabavna prigoda z mojega potovanja s Tinetom in Binetom. V njem je opisala potovanje Tineta in Bineta v Barcelono. Lahko si mislite, kakšna potovalna mrzlica je zajela brata iz Čudne gore in si predstavljate, da potovanje ni minilo brez zabavnih zapletov … Odlično pisanje razkriva Jonino slogovno spretnost in veliko besedno zakladnico.  

Na dogodku sta bili prisotni raziskovalki in avtorici knjige Kamnožerji, dr. Aksinja Kermauner in dr. Janja Plazar, ter izjemna češka ilustratorka Galina Miklinova, ki je upodobila kamnožerje in like iz H2O. Poleg ustvarjalk Kamnožerjev se nam je pridružil še pisatelj  Petr Stančík, avtor odličnih knjig H2O in skrivna vodna misija ter H2O in zaklad blaznega očesa.

Slavnostno srečanje smo proslavili tudi s torto, nagrajenci in nagrajenke pa so prejeli tudi lepe knjižne nagrade. Jonino knjižno nagrado pa sta podpisala tako avtor kot ilustratorka.

Iskrene čestitke, Jona!