Ob svetovnem dnevu knjige smo ponovno napolnili Ferdovi knjigobežnici

23. aprila povsod po svetu praznujejo svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Ta dan knjige je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Leta 1995 je Unesco razglasil svetovni dan knjige in praznik je tudi tesno povezan s književnostjo, saj sta tega dne leta 1616 umrla znamenita književnika: Miguel de Cervantes in William Shakespeare. V začetku meseca smo na matični šoli in na naši podružnici v Temenici začeli zbirati knjige z namenom, da ponovno obudimo naši knjigobežnici, saj nam je v njih primanjkovalo knjig.

Knjigo, ki jo vzamete v knjigobežnici, doma preberete in jo vrnete nazaj, hkrati pa vas naprošamo, da lahko tudi darujete kakšno, ki je pa doma ne potrebujete več in ima otroško, mladinsko leposlovno in poučno literaturo. Če ste ustvarjalni, lahko v knjigi za naslednjega bralca pustite kazalko, morda tudi kakšno sporočilo, prebrano misel za naslednjega bralca.

Ob tej priložnosti se vam iskreno zahvaljujemo, saj smo z vašo pomočjo zbrali 139 knjig, ki jih bomo dali v obe knjigobežnici z namenom, da širimo bralno kulturo. Želimo vam, da bi večkrat odprli Ferdovo knjigobežnico in da ponovno skupaj ustvarjamo cilj ­– spodbujati branje in širiti bralno kulturo.

Vabljeni tudi k ogledu posnetka knjigobežnica.