Obisk »Jurčiča«

Ena izmed najzahtevnejših odločitev v času osnovne šole je odločitev o izbiri nadaljnje življenjske poti. Ta odločitev je seveda najtesneje povezana z odločitvijo o izbiri srednje šole za nadaljevanje izobraževanja v naslednjem šolskem letu.

Devetošolci imajo v teh tednih o čem razmišljati. Srednje šole ponujajo mnogo informacij. Ponujajo jih na veliko različnih načinov. Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, na kratko »Jurčič«, se je letos, v obdobju epidemije, na poseben način predstavila šentviškim devetošolcem. Predstavitev je potekala v ponedeljek, 18. januarja 2021, v dopoldanskem času v obliki videokonference.

Srednja šola v Ivančni Gorici je edina srednja šola v prostoru med Novim mestom in Ljubljano. Številne generacije so se že izmenjale v dolgoletni zgodovini, prav tako je obsežen zbirnik uspehov njenih dijakov. V minulem letu je šola praznovala sedemdesetletnico delovanja.

Kako naj na kratko opišemo videokonferenčno srečanje? Bilo je več kot zanimivo. V predstavitvi so sodelovali ravnatelj s skupino profesorjev, šolska psihologinja in več dijakov, bivših učencev šentviške šole. Med obiskovalci so bili skoraj vsi šentviški devetošolci, njihovi razredničarki, šolski psiholog in ravnateljica. Po načrtovanem uradnem delu s skrbno pripravljenimi in sodobno izdelanimi predstavitvami se je sproščen pogovor še precej zavlekel, saj se večini ni mudilo domov in tudi avtobus ni čakal.

Vabimo vse, da si ogledate šolo vsaj prek spletne predstavitve https://www.ssjj.si