Petkovo radijsko popoldne

V petek, 24. marca 2017, ob 13. uri smo se šolski radijci odpravili na poučno ekskurzijo v Novo mesto.

Najprej smo obiskali regionalno televizijo Vaš kanal, kjer sta nas prijazno sprejela urednica Živa Zakšek in koordinator produkcije Sebastijan Ajdišek. Predstavila sta nam delo na televiziji, nas popeljala v studio, sprehodili smo se mimo kotička za novinarje, obiskali bralnico in opazovali montažerja pri delu. Ob koncu obiska na televiziji smo gostiteljema zastavili še nekaj radovednih vprašanj.

V nadaljevanju sončnega popoldneva smo se odpeljali do Radia Krka. Novinarka Renata Mikec je podrobneje spregovorila o delu radijskih novinarjev, napovedovalcev, urednikov in tehnikov ter povedala, da se te vloge v sodobnem času pogosto prepletajo. Povabljeni smo bili tudi v studio, kjer smo dobili priložnost, da se predstavimo v živo. Ob koncu prispevka smo si izbrali tudi svojo glasbeno željo.

Naša zadnja točka v petkovem popoldnevu je bil Radio Sraka. Napovedovalka Marjanca Rozman in tehnik Blaž Vovk sta nam pripovedovala o začetkih družinskega radia, o bogati radijski glasbeni zbirki in nam pokazala prvotni studio. Zaključili smo pred mikrofonom. Predstavili smo delo na našem šolskem radiu, pogovarjali pa smo se tudi o oktobrski šolski obletnici, šolskem časopisu, Ferdu Veselu, o Taboru slovenskih pevskih zborov in naših načrtih za prihodnost.

Pestro popoldne je minilo, kot bi trenil. Pred šolo smo se polni prijetnih vtisov vrnili ob 18. uri.

Tjaša Zajc, 9. a