Potrditev naziva »Junaki našega časa«

V torek, 21. maja 2024, se je skupina prostovoljcev naše šole udeležila slavnostne prireditve, ki jo je v Kočevju organizirala Slovenska filantropija. Naši prostovoljci in tutorji so v kategoriji osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov, že drugo leto zapored postali »Junaki našega časa«.

Na šoli se zavedamo, kako zelo pomembno je, da smo prijazni do sočloveka, da si med seboj pomagamo ter da si vzamemo čas eden za drugega. Zavedamo se pomena medgeneracijskega sodelovanja tako s starejšimi kot tudi z mlajšimi. Delujemo na številnih področjih; pomagamo hišniku, sodelujemo pri ozvočenju prireditev, fotografiramo prireditve, ustvarjamo s starejšimi, poučujemo mlajše učence in vrstnike ter si medsebojno krajšamo čas. Trudimo se za boljši svet, svet v katerem ni prostora za nestrpnost in nasilje, ampak le za prijaznost in sprejetost vseh ljudi.

Zelo blizu nam je misel, ki je zapisana na strani Slovenske filantropije: PROSTOVOLJSTVO ni samo pomoč nekomu, ki te potrebuje, ampak tudi priložnost za nabiranje izkušenj, raziskovanje poklicev, spoznavanje novih ljudi, nepozabna prijateljstva – skratka, ODLIČNA ŠOLA ZA ŽIVLJENJE.

Prav ponosno pa smo se na koncu prireditve slikali z direktorica občinske uprave dr. Andrejko Miše Glavič ter ostalimi predstavniki občine. Več o dogodku si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani.

Verjamemo, da so naši majhni koraki, koraki k prijaznejšemu svetu.