Projekt Korak k sončku

Projekt Korak k sončku izvaja Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami. Tudi v letošnjem šolskem letu na naši šoli poteka projekt » Korak k sončku «.

 Projekt se je izvajal preko različnih dejavnostih – ustvarjanje, branje pravljic na temo drugačnosti, ogled  risanih filmov na omenjeno temo …

V podaljšanem bivanju v Temenici se trudimo, da bi bili učenci čimbolj vpeti v različne dejavnosti, kjer imajo učenci možnost diskusije na temo drugačnosti.

V petek, 15. 3. 2015,  smo v sklopu projekta Korak k sončku spoznali Zalo. Zala je dekle s cerebralno paralizo. Zala se nam je pridružila in nam spregovorila o svojem življenju in s preprekami s katerimi se srečuje kot gibalno ovirana oseba.

Kljub ovirami s katerimi se srečuje, pa smo lahko slišali in videli, da se ukvarja z mnogimi aktivnostmi in ohranja ter širi svojo pozitivno energijo.

Po uradnem delu druženja je ostala z nami, se z otroki pogovarjala in jim pokazala kaj vse zmore. Seveda, brez njenega trdega dela in brez podpore njene družine marsikaj od naštetega in pokazanega ne bi mogla doseči.