Proslava ob treh prihajajočih praznikih na PŠ Temenica– dnevu upora proti okupatorju, prvem maju in devetem maju

V petek, 26. 4. 2024 smo se učenci in učitelji PŠ Temenica zbrali v praznično okrašenem preddverju šole, kjer je potekala proslava ob treh prihajajočih praznikih – dnevu upora proti okupatorju, prvem maju in devetem maju. Program, ki so ga povezovali Kaja Praznik, Ajda Kemperle, Eva Fajdiga in Mitja Adamlje so tudi tokrat oblikovali tretješolci PŠ z recitacijami in pesmimi na domovinsko tematiko.

Napovedovalci so po odpeti himni uvodoma predstavili pomen vseh treh praznikov, 27. aprila, dneva upora proti okupatorju, ki je eden izmed pomembnih mejnikov slovenske zgodovine, ko so se naši predniki uprli okupatorju in pričeli zgodovinski proces nastanka samostojne države Slovenije. 1. in 2. maj , ko obeležujemo mednarodni praznik dela v spomin na dogodke leta 1886, ko so v Chicagu množično demonstrirali delavci z zahtevo po izboljšanju njihovega socialnega položaja, ter 9. maj dan Evrope.

Proslavo so zaključili s sklepno pesmijo Lepo je v naši domovini biti mlad, ki je bila tudi uvod v prvomajske počitnice, katerih se učenci zasluženo veselijo.