Prvi šolski dan na POŠ Temenica

Že gredo, se je zaslišalo iz ust drugošolcev, ki so v torek, 1. 9. 2015 že kar nestrpno čakali, da bo ura enajst in da pridejo v šolo novi sošolci in sošolke. In so prišli. Na prvi šolski dan kar skupaj s svojimi starši: Zoja, Živa, Nino, Nejc in Matevž. Za začetek so – kot je to v navadi za prvošolčke – preskočili rdečo vrvico in tako skočili v 1. razred. Skok so uspešno opravili vsi učenci in zanj prejeli diplomo za v spomin. Najprej sta jih pozdravili razredničarka in vzgojiteljica, nato še ravnatelj g. Janez Peterlin. Skupina učenk iz matične šole v Šentvidu pod mentorstvom ga. Simone Zvonar je zaigrala dve skladbi, tako da je bil sprejem še bolj svečan. Seveda so prvošolce pozdravili s pesmijo in deklamacijo tudi drugošolci, ki so se novih obrazov zelo razveselili. Med drugim je učence na šolskih klopeh razveselil še kupček različnih otroških revij in majhnih pozornosti, ki so bila darila različnih sponzorjev, založb in tudi naše občine.

Vse navzoče pa sta prijazno pozdravila tudi policist in predstavnik ZŠAM iz Ivančne Gorice, ki sta vsem učencem zaželela veliko varnih korakov in poti. Potem je bil čas tudi za igro in seveda kosilo. Druženje je minilo v prijetnem vzdušju in se je za nekatere učence kar prehitro končalo.

Ob razhajanju smo si le še zaželeli, da bi v podobnem vzdušju in z veliko sproščenosti, radoživosti in zanimanjem preživeli čim več šolskih dni – in to ne samo letos ampak tudi vsa prihodnja šolska leta.

Lidija Oštir