ŠD – drsanje

V četrtek 17.1.2022 smo se z učenci 1. in 2. razreda  PŠ Temenica odpravili na zimski športni dan – DRSANJE.

Dan pred tem smo se v šoli pogovorili o pomenu gibanja, o pravilih, ki veljajo na drsališču in tudi o možnih posledicah, če le teh ne upoštevamo. V razredu smo si pogledali drsalke in demonstrirali, kakšna je pravilna drža telesa med drsanjem, kako se drsa, kako se poberemo po padcu ipd.

Zjutraj smo v šoli ponovili pravila in si razdelili drsalke, ki nam jih je brezplačno izposodilo Športno društvo Temenica. Ko smo bili pripravljeni, smo se odpravili na avtobus in se odpeljali do Hale Tivoli v Ljubljani.

V dvorani smo se preoblekli, obuli drsalke in se odpravili na drsališče. Postopoma smo se privadili na led in kar kmalu že samostojno drsali, kljub temu da smo bili nekateri prvič na drsalkah. Pomagali so nam tudi pingvinčki, da smo se lažje naučili. Pokazali pa smo tudi, da si znamo pomagati in se učiti drug od drugega, saj smo si med seboj zelo pomagali. Upoštevali smo vsa pravila in naš dan je minil brez poškodb. Zelo smo uživali v drsanju in tekom dneva ugotovili, da na ledu zares drsi.

Po končanem drsanju smo se preoblekli, preobuli ter pojedli svojo malico, ki smo si jo že zelo zaslužili. Med tem pa so nam dan popestrili tudi hokejisti, ki so imeli trening. Z velikim zanimanjem smo jih opazovali in jih spodbujali.

Nato smo odšli na avtobus in se vrnili na šolo. V šoli nam je učenka Brina, ki trenira hokej, predstavila svojo opremo in povedala nekaj zanimivosti o hokeju.

Polni vtisov, novih izkušenj, veselih obrazov in prijetno utrujeni smo na koncu zaključili: DAN JE BIL PREČUDOVIT.