Slovesno odprtje prenovljene PŠ Temenica

V Temenici je v soboto, 2. 12. 2023, potekalo slovesno odprtje prenovljene Podružnične šole Temenica. Odprtja šole so bili veseli prav vsi; učenci, učitelji, starši in predstavniki občine z županom ter izvajalci gradnje.

Trak je prerezala naša vodja podružnične šole Tjaša Kozlevčar, v družbi  učencev, župana Dušana Strnada, naše ravnateljice Angelce Mohorič, člana Sveta Krajevne skupnosti Temenice Jožeta Kotarja in direktorja izvajalskega podjetja Plistor Jerneja Laha.

 Župan je povedal, da so se skupaj s šolo, pogumno odločili in objekt v celoti prenovili. “Lahko bi rekli, da danes odpiramo novo šolo, saj so od stare ostali zgolj le zidovi. Šola je poleg energetske sanacije dobila prepotrebne dodatne prostore, ki bodo v novem šolskem letu lahko sprejela še več učencev.”  

S prenovo so se izboljšali tako pogoji za delo naših učiteljev, kot tudi za učence. Šolski pouk v dveh učilnicah sedaj poteka v popolno prenovljenih mansardnih prostorih, z novo pohištveno in multimedijsko opremo, katerima so dodani še prostor za izvajanje strokovne pomoči učencem, zbornica in sanitarije. V pritličnih prostorih, sta nekdanji učilnici preurejeni v večnamenski prostor za izvajanje športne vzgoje in veliko jedilnico s prenovljeno šolsko kuhinjo. 

Hvala vsem, ki so pomagali pri prenovi in vseh dejavnostih, ki so bile potrebne, da smo lahko tak projekt izpeljali. Novi prostori so res dobrodošli in bivanje na šoli je še prijetneje. Hvala.