Šola v naravi – Radenci ob Kolpi, 8. razred

V mirnem in spDSCN3314 (1024x768)okojnem okolju ob Kolpi, se nahaja 36 ferdovcev. Danes so osvojili Radensko steno s katere je lep razgled na kanjon reke Kolpe. Ob poti so si ogledali kal, bolj pozorni pa so opazili že prve pomladne cvetlice. Dobra večerja, zabavna večerna animacija in prijetna družba, so pospremili ferdovce k nočnemu počitku.

2.dan

Novo jutro in nov dan. Obvezno jutranje razgibavanje z Gorazdom. Pohod ob reki in raziskovanje podzemlja v Kobiljači. Piknik v januarju – verjemite zabavno. Nov izziv – plezalna stena. Nov sopotnik – črni močeril. Poučno pričevanje Matjaža iz komune. Zaslužen spanec in prijetne sanje.

 

3.dan

Mrzlo zimsko jutro v Beli krajini. Sprehod po vasi in ogled kulturne dediščine kraja. Za večino znanstvena fantastika. Da jih 12 spi v “štibelcu”? Kje pa je wi-fi” in TV? Nato strel v polno – z lokom seveda in ples za konec dopoldneva. Učenje orientacije v naravi in oddaja”kuhar Ferdo peče  pogačo”. Gledalci pa navdušeni nad ponujeno jedjo. Večerna animacija polna smeha in zabave ter zaslužen počitek in čakanje na jutrišnji dan.

Lahko noč!                                                              Soba 104

 

4. dan

Približuje se konec našega druženja. Danes je bil naporen dan. Preizkusili so  se v plezanju, izdelovali pisanice in se srečali s kačo Newtnom ter ptičjim pajkom Saharo. V popoldanskem času  so zavezovali vozle in se seznanili z zdravim načinom prehranjevanja. Zvečer pa so si ogledali animacije, ki so bile rdeča nit našega tedna in zaključili večer s predstavitvijo sob ter plesom. Jutri je še en dan – obisk kmetije, ogled rudnika Kanižarica in prihod domov.

udeleženci ŠVN Radenci 2015