Šolska zbora navdušila

V torek, 9. aprila 2019, ob 11. uri se je v športni dvorani Osnovne šole Stična začel 1. del območne revije predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov.

Na njej se je z domiselno izvedbo izbranih pesmi predstavilo šest otroških in mladinskih zborov iz Šentvida pri Stični, Stične in Višnje Gore. Mladi pevci so s svojim ubranim prepevanjem poskrbeli za prijetno kulturno vzdušje, na koncu pa so z ljudskimi pesmimi nastopili tudi kot združeni zbor.

Strokovni spremljevalec prireditve Tomaž Pirnat je pohvalil nastop obeh naših zborov ter pevcem in njihovi mentorici učiteljici Simoni Zvonar čestital za odlično opravljeno delo.

Pevke mladinskega pevskega zbora so se z ustvarjalno in edinstveno interpretacijo svojega repertoarja še posebej izkazale ter si tako zagotovile nastop na regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov, ki bo 16. maja v Zagorju ob Savi.

Drugi del pevske revije, ki poteka v organizaciji JSKD OI Ivančna Gorica in ZKD Grosuplje, je bil v četrtek, 11. aprila, v Grosupljem.