Šolski novinarji obiskali Radio Zeleni val

V petek, 20. februarja 2015, malo pred začetkom zimskih počitnic, smo se šolski radijski in časopisni novinarji odpravili v Grosuplje, kjer smo obiskali Radio Zeleni val.Naše nadvse zanimivo spoznavanje radijskega medija se je začelo ob 13. uri, ko smo se polni pričakovanj odpravili na pot. Že na vratih studia nas je prijazno sprejela ga. Irena Djukič, moderatorka, ki je tisto popoldne skrbela za nemoten potek programa. Učenci smo si najprej ogledali studio, povabljeni pa smo bili tudi k sodelovanju v programu. Povedali smo, od kod prihajamo, nekaj tudi o našem šolskem radiu, pozdravili smo svoje starše in učitelje ter si izbrali dve glasbeni želji.

Po začetni tremi, ki pa ni trajala dolgo, smo se z novinarjem g. Gregorjem Palovšnikom pogovorili o novinarskem in tehničnem segmentu radijskega dela, si ogledali radijske prostore ter spoznali naloge marketinga, tajništva in tehnikov. Naše navdušenje nad videnim in slišanim je bilo veliko, še posebej veseli pa smo bili sodelovanja pri snemanju radijskega oglasa.

Po uri prijetnega druženja s popoldansko radijsko ekipo smo se ustavili še v bližnji piceriji. Tu smo se okrepčali in pogovorili o novi izkušnji, potem pa smo se zadovoljni odpravili proti domu.

Ana Koželj, 8. a